Hovedside
 Om Boracay
 White Beach
 Gjestebok
 Lenker
 Kontakt oss
 

Om Boracay

Filippinene er et land nordmenn flest ennå har til gode å oppdage. Landet består av 7107 øyer og har mye å tilby den som er ute etter en spennede ferie. Menneskene er veldig hyggelige og hjelpsomme og kjent for sin gjestfrihet. Mange vil si at de aldri har opplevd maken til vennlighet og imøtekommenhet etter å ha besøkt dette landet.

Filippinene er hovedsakelig katolsk og er et av de mest vestlig orienterte landene i Asia. Engelsk blir snakket og forstått overalt og det gjør det mye lettere å reise rundt på egenhånd sammenlignet med andre land i regionen. Den filippinske kulturen er et resultat av 400 år med spansk styre, etterfulgt av amerikansk kontroll fra 1898 til 1946. Man sier spøkefullt at den er et resultat av 400 år i kloster og 50 år i Hollywod og det er egentlig en veldig god beskrivelse.

3.jpg

35 minutters flytur syd for Manila ligger en liten øy som heter Boracay. Den begynner så smått å bli kjent blant nordmenn, men det er fortsatt mange som har til gode å oppdage denne paradisøya.

Undertegnede kom hit for første gang i 1983 og falt pladask for stedet.

8.jpg

Siden det ikke går charterfly hit, må man reise med vanlig rutefly. En tur/retur billett Oslo/Manila koster fra 6-7000 kroner og oppover avhengig av tid på året og flyselskap. Et hotellrom koster fra 300 kr pr. døgn for 2 med a/c og enda mindre hvis man klarer seg med en vifte. Prisene varierer i forhold til høy- og lavsesong og det er ofte mulig å prute hvis det ikke er fullt.

For en god middag for to med drikke kommer du langt med 100-200 kroner. Eller hva med 5-6 kroner for en kald pils eller 12 kroner for en paraplydrink. Og tar du den rundt solnedgang (happy hour), får du 2 for samme prisen. Det er mange aktiviteter for de som ikke vil ligge på stranden hele tiden. Dykking, seiling, golf, atv-kjøring, ridning og mye mer. Du kan leie en motorsykkel og kjøre rundt på egenhånd. Eller en båt med mannskap for noen timer.

Hvis du fortsatt har energi og danseføttene kribler, finnes det nattklubber hvor du kan holde det gående langt ut i de små timer. Uansett, så har Boracay noe å tilby til alle. (bortsett fra de som liker snø og kulde).

11.jpg